Näppärä keino saada vauvan ruokiin liha-annokset helpolla on pakastaa ne jääpalamuotissa. Lihan jäätyessä siirtää palat pussiin ja nimi päälle. Näin on aterialle liha-annos valmiina ja jäljelle jää enään keitettäväksi sose johon palan (tai isompaan määrään useamman) lisää.

Tälläiseen yhteen palaan meni 2 rkl soseutettua jauhelihaa. En maustanut lihasosetta millään, vaan ajatuksena oli että maustan sitten sen soseen minkä kanssa tätä syödään. Mutta toki kannattaa pakastaa eri maustein/yrtein valmistettua lihasosetta myös! :)

Työmäärä helpottuu kun on pakastanut valmiiksi näitä paloja, kalasta, kanasta, naudasta jne.. Sen kuin vain sitten valitsee jokaiselle päivälle uuden maun :)

  • 1 rasia Kananpojan paistijauhelihaa

- Keitä jauheliha kypsäksi. Kaada keitinvesi pois (säästä osa) ja soseuta jauheliha sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä. Jäähdytä ja annostele jääpalamuottiin. Pakasta. Kun jäätynyt irroita palat muotista ja siirrä ne pakastuspussiin ja nimi päälle! :)